EVLENECEK ÇİFTLER İÇİN GEREKLİ BELGELER
1- MÜRACAAT
a) Evlenecek çiftlerin kimlik fotokopileri asılları ile birlikte müracaat etmeleri esastır. (Fotoğrafsız, T.C. no su olmayan ve 10 yılı geçmiş) nüfus cüzdanları kabul edilmez.
b) Evlenecek çiftler, 5 adet vesikalık (son 6 ay içinde çekilmiş) ile birlikte dosya açtırmak ve randevu almak üzere birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir.
c) Evlenecek Çiftler 16 yaşını tamamalamış ise mahkeme kararı ve kesinleşme şerhi alarak müracaat esnasında getirmeleri, 17 yaşını tamamlamış ise Anne- Baba muvafakatına göre müracaat esnasında kimlik asılları ile hazır bulunacak şekilde başvuru yapabilirler.
d) Evlenecek çiftlerin başvuru esnasında bizzat kendilerinin bulunmaları gerekmektedir.
e) Kadınlar boşandıktan veya dul kaldıktan sonra 300 gün içerisinde evlenemezler. Evlenmek isteyenler aile mahkemelerinden "iddet müddeti kaldırma kararı ve kesinleşme şerhi alarak müracaat esnasında getirmek zorundadırlar.
YABANCI UYRUKLU KİŞİLERLE EVLENMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR;
Avrupa Birliği üyesi olan ülkelerin (Almanya - Avusturya - İspanya - İtalya - Lüksemburg - Hollanda - Portekiz - İsviçre) vatandaşı olduğu ülkelerinden "Çok Dilli Belge" almaları gerekmektedir.
Diğer ülke vatandaşlarının ise evlilik için belge alması gerekmektedir. Almış oldukları belgede anne adı, baba adı, doğum tarihi, doğum yeri yazmıyorsa ayrıca doğum belgesi alması gerekmektedir. Yabancı uyruklu vatandaşların Türkçe bilmiyorsa nikah esnasında yeminli tercüman getirmesi zorunludur.
Çifte uyruklu vatandaşların ise T.C. vatandaşı olarak Nüfus cüzdanları ile müracaat ederek Türk vatandaşı olarak işlem yapılmaktadır.
Fas Krallığı uyruklu vatandaşların hukuki evlenme ehliyet belgelerini İstanbul, Ankara veya kendi ülkelerinin Başkonsolosluğundan almaları zorunludur.