Cuma günü saat 17’de başlayan açılış törenine Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı İsmail Gedüz, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Candan, İl Genel Meclis Üyesi Özcan Ergin ile daire amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen açılış töreniyle başlayan Çam Festivali'nde, 12 Eylül İlköğretim okulu Halk oyunları ekibi folklor gösterisi sundu.Kırkağaç Belediyesince düzenlenen “çam” Kaymakam Ali Sırmalı,Belediye Başkanı Y.İsmail Gedüz,İlçe Başkanı Av.Mehmet Candan,İl Genel Meclis Üyesi Özcan Ergin tarafından kesilen kurdele ile resmen açıldı.Açılışın ardından Belediye Başkanlığı tarafından misafirlere Gençlik ve İzcilik eğitim Tesislerinde lokma ikram edildi.Belediye Başkanı Gedüz, festival ile ilgili  yaptığı açıklamada, Kırkağaç'ın vazgeçilmez bir geleneği olan çam kültürünü yaşatmak ve geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını belirterek, ''İlçemizin önemli kültür faaliyetlerinden biri olan bu geleneğimizin başlangıç tarihi yüzyıllar öncesine dayanıyor. Kış ayından çıkıp bahar ayına geçişte bir bayram havasında kutlanan bu etkinlik her geçen yıl yapılan yeniliklerle panayırdan, festivale dönüştürdük ve inşallah fuara dönüştüreceğiz.'' diye konuştu.

Site İstatistikleri

Toplam Ziyaretçi : 720634